© PraktijkCH . All rights reserved

Voetreflex Home

Wat is voetreflexmassage?

Voetreflexmassage is een natuurgeneeswijze die gericht is op het stimuleren van het zelfgenezend vermogen van de mens, via de reflexzones van de voeten. Elk orgaan of orgaanstelsel in het lichaam is terug te vinden op de voet. De plaats waar dat orgaan op de voet terug komt noemen we een reflexgebied. In het reflexgebied eindigen de zenuwen die invloed hebben op het betreffende orgaan. Door de reflexgebieden te masseren wordt er gezorgd voor goede doorstroming van energie. De doorbloeding wordt verbeterd en de afvoer van afvalstoffen wordt gestimuleerd


Het effect van voetreflexmassage

Voetreflexmassage kan zowel bij fysieke als emotionele klachten werken. Het kan ook preventief toegepast worden. Denk bijvoorbeeld aan stress en de gevolgen die dit op de lange termijn op lichaam en geest kan hebben. Klachten als hoofdpijn, stress, darmproblemen en vermoeidheid kunnen sterk verminderen of zelfs helemaal verdwijnen. Bovendien werkt voetreflexmassage altijd ontspannend. Ook tijdens de zwangerschap is het een goede ondersteuning!


Voetreflexmassage iets voor u?

Voetreflexmassage kan prima naast andere, reguliere en complementaire behandel methoden worden toegepast.


Naast het volgen van behandelingen met een aaneengesloten traject is er ook de mogelijkheid om van een weldadige eenmalige voetreflexmassage te genieten. Hierbij licht het accent op ontspanning en zullen voetreflexmassage en reguliere massage zich in een vloeiend geheel afwisselen.


Langdurige of chronische klachten zullen in een behandel traject van meerdere behandelingen bij voorkeur 1x per week behandeld worden. Ook zal ik stimuleren in het leren herkennen en behandelen van de eigen reflexgebieden, zodat de behandeling een groter effect kan hebben door uw eigen herstel te bevorderen. Immers het zijn uw voeten, uw handen en uw herstel! Ik help u graag in uw eigen herstel.

Voetreflex massage