© PraktijkCH . All rights reserved

Massage Home Massage

We hebben het als mens nodig om ons af en toe eens heerlijk te ontspannen en los te komen van spanning en de druk van tijd dat het leven soms met zich mee brengt. Naarmate men ouder wordt besteden we meer tijd aan leven in ons hoofd. We bewegen te weinig of belasten het lichaam te veel of verkeerd. Het is fijn om het evenwicht te herstellen en terug te keren in ons lichaam door de kunst van het aanraken.


Door gespecialiseerde massage technieken kunnen onderliggende orgaanklachten en -aandoeningen, chronische pijnen, beweging's beperkingen, neurogene klachten (tintelingen) en kracht verlies verholpen of hanteerbaar worden. Massage stelt gerust, verzacht pijn en brengt ontspanning voor lichaam en geest.


Men realiseert zich vaak pas hoeveel van onze energie verbruikt wordt, door gespannenheid binnen het lichaam. Massage leert ons hoe het aanvoelt meer ontspannen en in harmonie met jezelf te zijn.


Door massage ontstaat er een verbeterde doorbloeding en lokale verkrampingen kunnen worden verwijderd. Vochtophoping en vermoeidheid's stoffen worden uit de pijnlijke vermoeide spieren gemasseerd, waardoor ze heerlijk ontspannen aanvoelen en weer vrij kunnen bewegen. Massage ondersteunt het genezingsproces bij klachten aan spieren, pezen en banden en houdt de conditie van spierweefsel op peil.


Er zijn vele vormen van massage:


Klik op de linkerzijde op de verschillende technieken.